Consells, reflexions, que el mestre fa a l’alumne, basats en textes de Paramahansa yogananda, Thich Nhat Hanh …, per a la nostra meditació.

1. El moment present és l’únic moment de la vida que està disponible.

El mestre diu a l’alumne:

Si portes la ment al cos per mitjà de la respiració conscient, t’estableixes en l’aquí i l’ara. El moment present és l’únic moment de la vida que està disponible, ja que el passat ja no és aquí i el futur encara no arriba. Per tant, en el moment present hi ha la vida. Amb cada respiració, torna a l’aquí i l’ara. Torna a casa en l’aquí i l’ara.

Basat en un text de Thich Nhat Hanh

2. Si permets que la teva voluntat sigui guiada per la meditació, …

El mestre li diu a l’alumne:

Si permets que la teva voluntat sigui guiada per la meditació, llavors la meditació guiarà la teva voluntat de manera que et porti ràpidament pel camí de retorn vers la pau interior.

La gran diferència entre un home mundà i un savi, és que el savi ha sabut sintonitzar la seva voluntat amb la presència de la quietud, de l’aquí i l’ara.

Basat en un text de Paramahansa Yogananda

3. Si en la foscor la ment no vacil·la,…

El mestre diu a l’alumne:

Si en la foscor la ment no vacil·la, si l’amor i l’anhel no defalleixen, tindràs aquí la prova que en veritat sents la presència del silenci, la quietud, de la pau interior, resultat de la pràctica pacient i constant en la teva meditació, de la pràctica conscient de la teva respiració… en l’aquí i l’ara.

Basat en un text de Paramahansa Yogananda