La Reflexologia es defineix com una tècnica reflexa, basada en l’acció neurobioquímica que es provoca en estimular l’àrea d’una zona o un punt. És una acció general o parcial en l’organisme, i involucra diverses estructures del sistema nerviós.
Actualment coneixem la Reflexologia podal, la de les mans i la Reflexologia facial.
L’estudi del rostre no és recent en les societats amb una medicina de llarga tradició, ja que la cara està dotada de certa supremacia amb relació a la resta del cos. S’hi reflecteixen els sentiments, els comportaments psicològics i fisiològics, així com les afeccions del cos sencer.
La cara està recorreguda per una xarxa de circulació sanguínia, nerviosa, de meridians d’acupuntura; la densitat no té equivalent en cap altre lloc del cos. És, per tant, el lloc més sensible.
Per fer una sessió de Facioteràpia o de Reflexologia facial, seguirem set passos a través dels quals desenvoluparem la teràpia per descobrir on tenim el desequilibri i la millor forma de tractar-lo.
La sessió es durà a terme amb la persona estirada cap per amunt, en un ambient agradable i relaxat. En silenci i amb música de fons, la persona es relaxarà mentre rep un massatge a la cara amb una lleugera pressió per aconseguir el benestar del pacient.
A causa de la forma de tractament de la Facioteràpia, obtenim resultats beneficiosos tant per a l’organisme com per a la pell, i resulta un excel·lent tonificador i reafirmant facial.