Dins de la gran varietat d’eines que es poden fer servir per a retornar l’equilibri estàtic al cos, des del centre Cosment proposem un conjunt d’exercicis molt senzills dirigits a millorar la salut de tot l’organisme i, més concretament, de la columna vertebral i del sistema nerviós central i perifèric.
El treball es realitza a partir d’una sèrie d’exercicis en els quals l’esquena queda damunt del terra i les cames es col·loquen en diferents posicions a la paret, sense necessitat de fer cap moviment. La referència d’una superfície recta i sòlida com és el terra li proporciona al sistema nerviós central la possibilitat d’arribar a una relaxació profunda i un descans regenerador. La posició horitzontal damunt del terra ajuda a alliberar les vèrtebres de la pressió contínua de la força de la gravetat. La pràctica continuada d’aquests exercicis ajuda a eliminar la tensió de l’esquena i, per extensió, de la resta del cos, i es produeix una regeneració profunda del sistema nerviós, una millora de la salut general del cos i un increment de l’energia vital.

També utilitzarem la posició en peu i asseguts, ja que és la que tenim la major part del nostre temps en el nostre dia a dia, adquirint uns hàbits que ens facilitaran la nostra correcció postural