Meditació/ioga/txi kung/tai txi

La consciència de la quietud, de la respiració i del moviment

En la nostra societat, les persones només tenen temps per a l’activitat. Això, normalment, ens condueix a l’estrès, a les tensions físiques (musculatura, articulacions, lligaments, tendons i òrgans interns); pot provocar també malalties, derivades del desequilibri entre el nostre cos i la nostra ment (emocions i pensaments), i ser la causa d’angoixes, d’ansietats, tristeses, pors, fòbies, depressions…

Amb els coneixements adquirits i l’experiència en el tracte de problemes físics i mentals, el meu interès ha estat sintetitzar diferents tècniques i disciplines, que ens ajudin a la prevenció de les malalties provocades per desajustaments, a alleugerir-les i, en alguns casos, curar-les.

Podem dividir la persona en dues parts: el cos i la ment, i en quatre estats: físic, emocional, mental i espiritual.

En el mètode Cosment, apliquem tècniques orientals que ens ajuden a treballar, equilibrar i potenciar aquests quatres estats. Les dues disciplines bàsiques són el txí kung / tai txí, provinent de la Xina, i el ioga, que prové de l’Índia.

Hem de ser capaços de deixar la nostra activitat durant uns segons/minuts, per prendre consciència de nosaltres mateixos i, enlloc de rebre informació del nostre exterior com fem al llarg de tot el dia, mitjançant els nostres 5 sentits (vista, oïda, tacte, gust i olfacte), buscar informació en el nostre interior.

Podríem aturar-nos i fer un exercici tan simple com preguntar-nos: quants minuts al dia passem rebent aliments per al nostre cos, durant els diferents àpats que fem? i quants en passem, conscientment, rebent l’aliment més important per a la nostra vida, l’aire? Ens adonarem que no sabem respirar, que respirem malament o que sempre ho fem de la mateixa manera, oblidant que hi ha moltes formes de respiració i cadascuna d’elles ens aporta un benefici concret: relaxar, estimular,… i que ens poden conduir a diferents tècniques de relaxació i meditació, que realitzem l’inici de les classes, per preparar el nostre cos i la nostra ment per als exercicis que posteriorment durem a terme.

Mitjançant la mobilització selectiva i coordinada, movem i desbloquegem la totalitat de les nou articulacions del cos: espatlles, colzes, canells, cintura, espina dorsal, coll, maluc, genolls i turmells.

Utilitzem la rotació articular, contínua i en diferents plans o alçades, per estirar, relaxar i tonificar; es treballen els lligaments, músculs, els tendons i els vasos sanguinis, per a drenar els òrgans interns, les vísceres i, finalment, obrir, relaxar i estimular la porositat energètica de la pell.

Relaxar el cos per fer-lo flexible, alliberar les tensions físiques, amb la correspondència que això té a nivell emocional i mental; expandir i separar articulacions, facilitar la lliure circulació d’energia corporal entre òrgans, articulacions, músculs i pell; eliminar toxines, desbloquejar patrons cronificats de tensió corporal, i millorar la capacitat d’autosanació.

També ens ajudaran per a aconseguir aquests objectius, la utilització de materials com: pals de fusta de diferents mides, un cèrcol de fusta, gomes elàstiques, …