El nostres peus:

Hem parat mai atenció de quin tracte donem als nostres peus?

Quin tipus de calçat portem?
Ens fan mal els peus en acabar el dia i tenim ganes de treure’ns el calçat que portem?

Recordem que els peus són els que ens mantenen en el terra on caminem, ens permeten desplaçar-nos d’un lloc a l’altre, etc.

Les sensacions que rebem dels nostres peus afecten la totalitat del nostre cos.

La reflexologia es basa en el principi de l’existència de zones reflexes en els peus i en les mans, que es corresponen amb totes les parts, òrgans i glàndules corresponents en el cos.

La reflexologia influeix en el flux de l’energia en l’organisme. Aconsegueix eliminar els bloquejos i interrupcions dels fluxos corporals, amb la qual cosa la circulació de la sang i del líquid limfàtic s’equilibren i es normalitzen.
Existeixen 7200 nervis amb les seves ramificacions a cada peu, les quals tenen nombroses interconnexions a través de la medul·la espinal i el cervell, amb totes les zones del cos.

La reflexologia es basa en l’aplicació de pressions i massatges amb el polze i els altres dits en les diferents zones reflexes, dels peus i les mans.

Un tractament de reflexologia podal, té una durada d’uns 30 minuts per cada peu/mà per sessió.

Les nostres mans:

Ens hem parat a pensar de quina manera tractem les nostres mans?
Possiblement, és la part del nostre cos que més utilitzem: expressen, comuniquen la nostra actitud, transmeten emocions, donen, reben, agafen, es tensen. I hem pensat mai de quina manera ho fan?

Les nostres mans són també expressió del nostre cos físic: en elles trobem reflectides totes les parts del cos. Si toquem, estimulem, relaxem, fem massatge… a les mans, obtenim beneficis en tot el nostre cos. I de la mateixa manera, quan tensem les mans, també estem tensant el nostre cos, i la primera part que en surt perjudicada són les espatlles, pit i plexe.

Ens hem parat mai, durant el dia, uns segons, a observar com tenim les mans?

Segurament no estaran obertes, sinó lleugerament o bastant tancades, i segons el nostre nivell d’estrès, presses, etc. les tanquem i tensem més.
Posem un moment les mans sobre una taula i les observem.
Fins i tot, si les relaxem continuaran lleugerament tancades; haurem de fer un petit esforç per obrir-les del tot.

En el blog hi ha una sèrie d’exercicis senzills per fer amb les mans.
Us recomano un exercici breu que ajuda a obrir les mans i estimula el pit, el plexe i les espatlles.