La nostra ment és l’òrgan més complex del nostre cos, format per milions de neurones, cadascuna amb funcions diferenciades.

Aquest conjunt no sempre funciona com ho ha de fer: pot tenir un funcionament anòmal, o simplement pot estar alterat per fets externs, problemes o situacions, que causen reaccions que no són les que voldríem, fins i tot poden arribar a anul·lar la nostra voluntat o impedir moure’ns amb normalitat en el dia a dia.

Molts problemes de salut i malalties cròniques bé poden tenir el seu origen en les nostres accions, emocions, pensaments, la forma que ens parlem a nosaltres mateixos… que afecten el nostre cos i als nostres òrgans interns i poden arribar a emmalaltir. Depenent si són positius o negatius provoquen unes vibracions internes que afavoreixen o debiliten el nostre interior, per tant la nostra salut.

Aquesta teràpia és un tractament que busca estimular el pensament a través del subconscient, amb l’objectiu d’aconseguir recursos per poder afrontar el dia a dia, amb tècniques de relaxació/meditació, basades en la respiració (com a eina base), la concentració i la visualització (imaginació), que ens ajuden molt en el dia a dia, per tal d’encarar els problemes, les situacions quotidianes, tot allò que ens causa malestar, sensacions i sentiments negatius, estrès, pors, depressions, angoixes, fòbies, vicis, etc. per tal que ens incomodin al mínim possible.

Normalment, les solucions són de lògica, però com a pacients no aconseguim identificar-les plenament o no sabem com aplicar-les, ja que no hi parem atenció a causa de les presses, estrès… del nostre dia a dia.

La teràpia meditativa, psicologia meditativa, consta d’una primera sessió amb una part psicològica, comentant la problemàtica de la persona des del conscient: què succeeix en el seu interior, i en el seu entorn, què és allò que vol millorar o solucionar, molèsties físiques, sensacions… tot buscant les possibles causes de la situació/problema, que anem a tractar.

Després passem a una segona fase, d’analitzar-ho, no amb el conscient, com hem fet en la primera part psicològica, (perquè el que fem normalment és lluitar contra ells en lloc d’acollir-los), sinó tractar-ho des de la relaxació, la meditació amb el pacient estirat, treballant amb la respiració, ajudant el pacient a relaxar el cos tocant, pressionant… amb les mans punts dels peus, cames, abdomen, plexe, pit, espatlles, braços, mans, cara i cap, per tal de desbloquejar punts del cos, ajudant així a trobar un estat que ens faciliti acceptar el moment present, fent una relaxació guiada, que es grava, perquè el pacient, posteriorment pugui anar escoltant la meditació a casa seva, tractant el cas que ens ocupa i fent que el/la pacient no hagi de fer servir el conscient per pensar, sinó simplement seguir el que se li va dient, fent sevir el subconscient, amb paraules, la repetició d’una paraula (mantra), imatges… i no amb el pensament, ja que el que faríem és lluitar amb ell. Així substituïm la imatge, actitud… negativa per la positiva: tal com volem ser, actuar, etc.

També podem ajudar-nos (segons cada cas a tractar), de la teràpia amb el so dels bols tibetans, que podeu trobar més informació en la web.

https://www.cosment.net/terapies/cosment%EF%B8%8F-terapia-amb-bols-tibetans/

Es duran a terme altres sessions de més o menys durada, depenent del cas a tractar, per a poder anar reforçant el treball, tenint en compte que és molt important la constància en la pràctica diària i la confiança en un mateix de cara a obtenir resultats, ja que depèn de nosaltres i podem aconseguir-ho simplement dedicant-nos uns minuts al dia, prenent consciència del nostre cos i la nostra ment.