La nostra ment és l’òrgan més complex del nostre cos, format per milions de neurones, cadascuna amb funcions diferenciades.

Aquest conjunt no sempre funciona com ho ha de fer: pot tenir un funcionament anòmal, o simplement pot estar alterat per fets externs, problemes o situacions, que causen reaccions que no són les que voldríem, fins i tot poden arribar a anul·lar la nostra voluntat o impedir moure’ns amb normalitat en el dia a dia.

Molts problemes de salut i malalties cròniques bé poden tenir el seu origen en problemes emocionals.

Aquesta teràpia és un tractament que busca estimular el pensament a través del subconscient, amb l’objectiu d’aconseguir recursos per poder afrontar el dia a dia, amb tècniques de relaxació/meditació basades en la respiració (com a eina base), la concentració i la visualització (imaginació), que ens ajuden molt en el dia a dia, per tal d’encarar els problemes, les situacions quotidianes, tot allò que ens causa malestar, sensacions i sentiments negatius, estrès, pors, depressions, angoixes, fòbies, vicis, etc. per tal que ens incomodin al mínim possible i no ens puguin treure la felicitat.

Aprenem a ser amos dels nostres pensaments i de les nostres sensacions, i això genera beneficis en tots els aspectes de la vida, tant en la salut del nostre cos com en la de la nostra ment.

Normalment, les solucions ja les sabem, i són de lògica, però com a pacients no aconseguim identificar-les plenament o no sabem com aplicar-les, ja que no hi parem atenció i ens adonem que ens fan falta quan ja ens trobem malament.

La teràpia consta d’una primera sessió amb una part psicòlogica, comentant la problemàtica de la persona: què és allò que vol millorar o solucionar, tot buscant les possibles causes de la situació/problema que anem a tractar. Després passem a una segona fase, d’analitzar-ho, no amb el conscient, com hem fet en la primera part psicològica, sinó tractar-ho des de la relaxació, amb el pacient estirat en un futó (matalasset), treballant amb la respiració, ajudant el pacient a relaxar el cos pressionant amb les mans punts dels peus, cames, abdomen, plexe, pit, espatlles, braços, mans, cara i cap, per tal de desbloquejar punts del cos, fent una relaxació guiada, tractant el cas que ens ocupa i fent que el/la pacient no hagi de fer servir el conscient per pensar, simplement seguir el que se li va dient, amb la intenció de fer sevir el subconscient, igual que fan els nens petits quan aprenen: graven mitjançant la imatge i no amb el pensament, ja que el que faríem es lluitar amb ell. Així substituïm la imatge negativa per la positiva: tal com volem ser, actuar, etc.

Es duran a terme altres sessions de més o menys durada, depenent del cas a tractar, tenint en compte que és molt important la constància en la pràctica diària i la confiança en un mateix de cara a obtenir resultats, ja que depèn de nosaltres i podem aconseguir-ho simplement dedicant-nos uns minuts al dia, prenent consciència del nostre cos i la nostra ment.

El pensament sempre és limitat. Una imatge val més que mil paraules.